1- عقیده چیست؟
عقیده یعنی هرآن چه که یک انسان به آن باور دارد و بطور قطع ویقین آن را پذیرفته است.
2 - عقیده برچند نوع اند؟
عقیده بر دو نوع است :
1 - عقیده صحیح و درست که به آن عقیده اسلامی نیز می گویند .
2 - عقیده غلط و نادرست که به آن عقیده غیراسلامی نیز گفته می شود.
3 - عقیده اسلامی کدام است ؟
هرعقیده ای که ازآیات قرآنی واز احادیث صحیح رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم گرفته شده وبا فهم و برداشت صحابه رضی الله عنهم برابری داشته باشد آن عقیده اسلامی وصحیح و درست است.
4 - عقیده غیر اسلامی چیست؟
هر عقیده ای که ازآیات قرآن و احادیث صحیح رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم گرفته نشده باشد ویا با فهم و برداشت صحابه رضی الله عنهم برابری نداشته باشد. ویا اینکه با قرآن واحادیث صحیح رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم مخالف باشد، آن عقیده غیر اسلامی وفاسد وغلط می باشد.
5 - عقیده اسلامی از کجا گرفته می شود ؟
عقیده اسلامی ازآیات قرآنی واحادیث صحیح رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم گرفته می شود.
6 - چه گونه عقائدمان را درست ویا نگه داری کنیم ؟
1- قلب را ازعقائد نادرست خالی نمائیم .
2 - قلب را با عقائد درست بر گرفته از قرآن واحادیث صحیح که با فهم صحابه رضی الله عنهم برابری دارد پرنمائیم .
3 - با استقامت بر عقائد درست وپرهیز از عقائد باطل ،عقائدمان را نگه داری کنیم.
7 - مسائل بنیادین عقائد اسلامی را نام ببرید؟
مسائل بنیادین عقائد اسلامی شش اند:
(1) ایمان به الله مهربان .
(2) ایمان به فرشتگان .
(3) ایمان به کتابهای الهی .
(4) ایمان به پیامبران الهی .
(5) ایمان به روز قیامت .
(6) ایمان به خوب و بد تقدیر.
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالْکِتَابِ الَّذِی نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْکِتَابِ الَّذِی أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ وَمَنْ یَکْفُرْ بِاللَّهِ وَمَلَائِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِیدًا (136) (سوره نساء)
ای کسانی که ایمان آورده اید به الله و رسولش (محمد) و کتابی که (الله) بر رسولش نازل نموده(که همان قرآن باشد) وبه کتابهائی که پیش از آن نازل شده ایمان بیاورید و هر کس به الله و فرشتگانش و کتابهایش و پیامبرانش و روزقیامت کفر ورزد قطعا بسیاردور گمراه شده است .
آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَیْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ کُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَکَ رَبَّنَا وَإِلَیْکَ الْمَصِیرُ (285) (سوره بقر)
رسول الله به کتابی که به سوی او نازل شده ایمان آورده است و تمام مسلمانان به الله و فرشتگانش و کتابهایش و پیامبرانش ایمان آورده اند (ومی گویند) ما در میان هیچ یک از پیمبران الله فرق قائل نیستیم واز قبل گفته اند: ما شنیدیم و پیروی نموده ایم پروردگار ما بخشش تو را خواهانیم و محل بازگشت به سوی تو است .
رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم در باره ایمان فرمودند : أَنْ تُؤْمِنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَتُؤْمِنَ بِالْقَدَرِ خَیْرِهِ وَشَرِّهِ (مسلم حدیث 9)
یعنی : (ایمان این است) که به الله، فرشتگانش، کتابهایش، پیامبرانش و بروزقیامت ایمان بیاوری و به خوب و بد تقدیر (نیز) ایمان بیاوری .
ودر روایتی دیگر فرموده اند : الْإِیمَانُ أَنْ تُؤْمِنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَبِلِقَائِهِ وَرُسُلِهِ وَتُؤْمِنَ بِالْبَعْثِ (بخاری 48)
یعنی : ایمان این است که به الله، فرشتگانش، کتابهایش، به دیدارش ، پیامبرانش و واینکه به بر انگیخته شدن بعد از مرگ ایمان بیاوری .
8- ایمان یعنی چه ؟
ایمان در لغت عربی به معنای یقین می آید ودر اصطلاح شریعت ایمان یعنی با زبان کلمه شهادتین را خواندن و با قلب ایمانیات را پذیرفتن وبه احکام و ارکان اسلام عمل نمودن.
9- آیا ایمان اضافه و کم می شود؟
بله ایمان با عمل نمودن به کارهای نیک اضافه وقوی می گردد وبا ترک نیکیها و عمل به کارهای خلاف شرع ایمان کم وضعیف وحتی گاهی کاملا از بین می رود.
همانگونه که الله مهربان می فرماید: وَیَزْدَادَ الَّذِینَ آمَنُوا إِیمَانًا .... (31) (سوره مدثر).... وتا ایمان کسانى که ایمان آوردهاند افزون گردد.
ودر جای دیگری از کتابش فرموده : هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّکِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدَادُوا إِیمَانًا مَعَ إِیمَانِهِمْ .....(4) (سوره فتح ) یعنی : اوست آن کسی که در دلهاى مؤمنان آرامش را فرو فرستاد تا ایمانى بر ایمان خود بیفزایند .......
10- اسلام چه معنائی دارد؟
اسلام در لغت به معنای تسلیم شدن است و در اصطلاح شریعت یعنی بدون چون و چرا ظاهرا و باطنا تسلیم دستورات الله متعال و فرمایشات رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم شدن .
11- ارکان اسلام را نام ببرید؟
ارکان اسلام پنج اند:
1- گواهی دادن که بجز الله متعال دیگر معبود به حقی نیست و محمّد صلی الله علیه و آله وسلم فرستاده الله است .
2 - برپا داشتن نماز.
3 - پرداخت زکات .
4 - روزه گرفتن رمضان .
5 - حج بیت الله .
در این باره رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند : بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِیتَاءِ الزَّکَاةِ وَالْحَجِّ وَصَوْمِ رَمَضَانَ (بخاری حدیث 7)
یعنی اسلام بر پنج چیزبنا شده است : 1- گواهی دادن که بجز الله متعال دیگر معبود به حقی نیست و محمّد صلی الله علیه و آله وسلم فرستاده الله است .
2 - برپا داشتن نماز.
3 - پرداخت زکات .
4 - حج بیت الله .
5 - روزه گرفتن رمضان .
12- ایمان به الله مهربان را توضیح دهید؟
یک مسلمان باید نسبت به الله مهربان به امور ذیل معتقد باشد:
1- به ذات و وجود الله متعال.
2 - به اسماء وصفات الله.
3- به ربوبیت الله متعال.
4 - به اولوهیت الله متعال.
5 - به یکتا بودن الله متعال درذات ،افعال ،اسماء وصفاتش.
چنانکه الله مهربان فرموده است: قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿1﴾ (سوره اخلاص)
بگوکه اومعبود به حق یکتا است.
13- توحید چیست؟
به یکتا و بی همتا دانستن الله متعال درذات ، صفات وافعال توحید گویند.
14- اقسام توحید را نام ببرید؟
توحید بر سه قسم است:
1 - توحید الوهیت.
2 - توحید ربوبیّت.
3 - توحید أسماء و صفات .
15- توحید الوهیت یعنی چه؟
توحید الوهیت یعنی اینکه تمام اطاعتها و عبادتها مخصوص الله متعال است و فقط باید تنها او پرستش و عبادت شود.
الله مهربان در این باره می فرماید : إِیَّاکَ نَعْبُدُ وإِیَّاکَ نَسْتَعِینُ ﴿5﴾ (سوره حمد) یعنی فقط ترا عبادت می کنیم وفقط از تو کمک و مدد می خواهیم.
16- توحید ربوبیت به چه معناست؟
توحید ربوبیت یعنی اینکه فقط الله مهربان آفریدگار، روزی دهنده و چرخاننده کائنات و تمام مخلوقات است و در این امور کسی شریک و همتای او نیست .
الله مهربان می فرماید: الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ ﴿2﴾ (سوره حمد)
یعنی : تمام ستایشهای از آن کسی است که پرودگار جهانیان است
إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِینُ (58) (سوره ذاریات)
یعنی : همانا الله است که خود بسیارروزى دهنده ودارای نیرومند بسیاراستواری است .
همانگونه که می فرماید: إِنَّ رَبَّکُمُ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ یُدَبِّرُ الْأَمْرَ ........ (3) (سوره یونس)
همانا پروردگار شما معبود به حقی است که آسمانها و زمین را در شش روزآفریده است و سپس بر عرش بالارفته و کار [آفرینش] را تدبیر مىکند ......
17- توحید اسماء و صفات را توضیح دهید؟
توحید اسماء و صفات یعنی اینکه تمام نامها و صفاتی که در آیت قرآنی و احادیث صحیح نبوی صلی الله علیه و آله وسلم برای الله متعال بکار برد شده همه را بدون تأویل و بیان کیفیت قبول نمودن و الله متعال را در آنها یکتا و بی همتا دانستن .
وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُوا الَّذِینَ یُلْحِدُونَ فِی أَسْمَائِهِ سَیُجْزَوْنَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ (180) (سوره اعراف)
یعنی : والله دارای نامهاى نیک ترین است پس او را با آنها بخوانید و کسانى را که در مورد نامهاى او به کژى مىگرایند رها کنید بزودی به آنان سزا داده خواهند شد نسبت به آنچه که بودندانجام مىدادند .
جزاک الله خیرا. خواهشا اگه میشه وبلاک تون را بروز کنید و در مورد مدرسه بنویسید
اگه میشه درباره زندگی زنا شویی بنویسید بخصوص شب زفاف.
میشه درباره زندگی زنا شویی بنویسید بخصوص شب زفاف
چرا نظرات رو تو وبلاگ قرار نمیدی؟
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان عزیز
آیا جهاد از ارکان اسلام است یا خیر؟ چون در ردیف ارکان اسلام موضوع جهاد را ندیدم. به نظرم باید رکن پنجم اسلام این است:
5- حج و جهاد